KAKO NAPRAVITI SVOJ BRUSH GIMP



Kako napraviti svoj brush za GIMP. Za one koji neznaju evo i kako: u gimpu otvoriti sliku, ili napisite neki tekst od kojeg zelite napraviti brush. Ja cu za ovaj primjer uzeti sliku svog psa.

Kliknite na colors, pa desaturate i ok da bi dobili crno bijelu sliku (mozete ostaviti i u boji ako zelite). Zatim u "Toolbox" odaberite "Eraser Tool" i "Circle Fuzzy" brush i smanjite opacity na oko 50 %. Obrisite dio oko glave.

Opet klik na colors malo pojacajte kontrast i ok  Klik na file, pa save as. Kad vam se otvori novi prozor odaberite gimpov folder u koji cete sacuvati novi brush, koji se nalazi obicno u C:/Documents i Settings\kor.ime\.gimp-2.6\brushes. (mozete ga sacuvati i negdje drugo pa ga naknadno ubaciti u taj folder). Zatim kliknite na Select File Type (By Extension) i odaberite Gimp brush i save.

Onda u donjem desnom uglu palete ispod brushes kliknite na refresh brushes i pojavice se medju ostalima.

4 comments:

  1. A kako obrisati belu pozadinu? jer kad hocu moj brush da koristim jednostavno mi lepi i tu belu pozadinu. Hvala

    ReplyDelete
  2. Ideš na "Colors > Color to Alpha" i u prozoru koji ti se otvori imaš opciju da biraš boju koju želiš da pobrišeš. Pošto je bijela automatski odabrana ti samo potvrdi sa OK i gdje je bila bijela boja tu će ti slika biti providna.

    ReplyDelete
  3. Napravio sam svoj brushes ali mu nemogu mijenjati boju kao kod ostalih, stalno je crne boje. ??

    ReplyDelete

Autentik Top Lista

pronađite nas na facebooku

| Gimp Tutorial | Privacy Policy | Kontakt

Back to TOP   |