SPEED EFFECT

U ovom tutorialu pokazacu vam kako da napravite efekat brzine i pokreta na automobilu koji stoji. Pa da počnemo.1. Otvorite sliku u gimpu i odmah duplirajte Layer tako sto cete kliknuti na ikonicu za dupliranje u "Layers" panelu.2. Sada treba na duplirani layer primjeniti jedan od filtera, "windblown effect" , tako sto cete ga naci na "Filters - Distorts - Wind...". U ponuđenom prozoru cete podesiti sve kao na sledecoj slici. Pod "Style" cekirajte "wind" , pod direction "Right" posto pravimo efekat vjetra s desne na lijevu stranu a pod "Edge Affected" "Both".

Treshold i strength podesite priblizno kao na slici, kliknite na "OK" i dobicete sledeci izgled nakon primjene efekta :
3.  Sada treba malo zamutiti ovaj layer. Idite na "Filters - Blur - Selective Gaussian Blur" i podesite ga kao na slici.
4. Cetvrti potez je da ovaj gornji layer pomjerimo ispod prvog tako sto cemo kliknuti na strelicu u lejer panelu.

5. Nakon toga na gornji lejer treba primjeniti "Mode - Overlay".

I rezultat je sledeci :
6. Jos je ostalo da se na tockove primjeni "Motion Blur" da bi izgledali kao da se okreću. Zumirajte sliku, selektujte "Ellipse Select Tool" i napravite krug oko felge. Nakon toga "Filters - Blur - Motion Blur". U ponuđenom prozoru čekirajte "Radial".  Da bi ovaj efekat izgledao kako treba potrebno je da ga centriramo. Da bi odredili "x" i "y" koordinate koje treba unijeti u ponuđenom prozoru potrebno je staviti kursor misa na centar felge. U donjem lijevom uglu gimpa imate brojeve koji se mijenjaju u zavisnosti od pozicije kursora. Trocifreni broj prije zareza je "x" koordinata a posle zareza je "y". Unesite ih u predviđena polja i "OK". Isti postupak ponovite sa drugim tockom. Dobili smo krajnji izgled sa vrha posta.
I to bi bilo to.

3 comments:

  1. Hvala na tutorijalu...ja sam pokušao sa ove dve slike :)

    [img]http://www.dodaj.rs/f/u/i6/2nkS5RJe/slike.jpg[/img]

    [img]http://www.dodaj.rs/f/2G/Jc/2Roe20Tk/genesis0707-5.jpg[/img]

    ReplyDelete
  2. COOL stvar!!! Dođe mi da se provozam u njemu!!!

    ReplyDelete

Autentik Top Lista

pronađite nas na facebooku

| Gimp Tutorial | Privacy Policy | Kontakt

Back to TOP   |