Tekst efekat-prsten


Ako zelite saznati kako da napravite ovaj tekst efekat pogledajte ovaj tutorial za GIMP. A ako biste zeljeli pogledati video za ovaj tutorial pogledajte OVDE.
1.  Kada ste otvorili sliku prvi potez je: odaberite Ellipse Select Tool i nacrtajte krug malo veci od planete na slici otprilike ovako
Sledeci korak klik na Select - To Path. Ovaj potez se radi da bi krug koji ste nacrtali konvertovali u Path da bi na njega mogli nalijepiti tekst koji zelite na slici.
2.  Odaberite Text Tool i napisite tekst. Ja sam da bi se najbolje uklopio koristio Arial Black font, size 46, boja za sada je nebitna. Nakon toga klik na Layer-Text along Path i dobicete ovo:

3.      Sada na panelu za Layere mozete kliknuti na ikonicu oko da biste ucinili tekst lejer nevidljivim da vam ne smeta pri radu.

4.         Desni klik na Path Layer i klik na Path to Selection

5.    Napravite novi Layer. Odaberite Blend Tool i izaberite gradient kojim cete obojiti slova. Ja sam odabrao standardni gimpov gradient  Rounded edge. Primijenite gradient kako vam odgovara. Klik na Select-none.dobili ste ovo:
Ucinite path Layer nevidljivim

6.      Odaberite Perspective Tool i promijenite izgled teksta tako da izgleda kao 3d, pogled pod nekim uglom a to cete uciniti tako sto cete gornji lijevi i donji desni ugao layera povuci prema centru i Transform, ovako:
7.   Ponovo odaberite Ellipse Tool i nacrtajte krug ali ovaj put da se poklapa sa planetom. Kada ste to uradili odaberite Eraser tool i obrisite ovaj dio teksta koji treba da se nalazi iza planete tj da se ne vidi. Kruznica koju ste nacrtali sluzi da biste precizno obrisali slova da bi prelaz bio sto precizniji jer mozete  brisati samo ono sto se nalazi unutar kruga. Na kraju mozete dodati neki od filtera recimo bevel ili emboss i krajnji rezultat je na vrhu posta.

0 коментара:

Komentari

Autentik Top Lista

pronađite nas na facebooku

| Gimp Tutorial | Privacy Policy | Kontakt

Back to TOP   |